Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Νέα αποκάλυψη από τον δημοσιογράφο που διώκει ο Ερντογάν: Οι μυστικές υπηρεσίες...

Νέα αποκάλυψη από τον δημοσιογράφο που διώκει ο Ερντογάν: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ χρεώνουν στην Αγκυρα απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές

280
0

Οι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών αποκαλύπτουν κυβερνοεπίθεση από την Τουρκία, στο πλαίσιο μυστικών προσπαθειών να επηρεάσει το αποτέλεσμα των τελευταίων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Οπως αποκαλύπτει το nordicmonitor και ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, σε έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Μαρτίου 2021 από το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ αποκαλύπτεται επίθεση από την τουρκική οργάνωση RootAyyιldιz σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την προεκλογική εκστρατεία των Μπάιντεν-Χάρις, οι οποίοι και εν  τέλει νίκησαν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τον Νοέμβιο, κυβερνο-πειρατές που προωθούν τουρκικά εθνικιστικά συμφέροντα παραβίασαν και παραμόφωσαν ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί για υποψήφιο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών κατονομάζει την Τουρκία ως χώρα, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, που επιχειρεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.


Πηγή: timesnews.gr