Το «μέτωπο» που έχει ανοίξει μεταξύ του Κρεμλίνου και του Αλεξέι Ναβάλνι γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, η Ρωσική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του Ιδρύματος Μάχης κατά της Διαφθοράς, στη Μόσχα, του οποίου ηγείται ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, ενώ σύμφωνα με δικαστικούς επιμελητές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος, Ιβάν Ζντάνοφ.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία όπου αναρρώνει μετά τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με αστυνομικούς που πραγματοποιούν έρευνες στα γραφεία του ιδρύματος στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο του δικαστικούς επιμελητές, μεταδίδει ότι η ποινική δίωξη κατά του Ζντάνοφ ασκήθηκε επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση, που αφορούσε διαταγή πληρωμής.

Δικαστήριο της Μόσχας, με απόφαση του ζητούσε από το Ίδρυμα Μάχης κατά της Διαφθοράς του Ναβάλνι και της συνεργάτιδας του, Λιουμπόφ Σόμπολ, να καταβάλλει το ποσό των 29.000.000 ρουβλίων (325.651 ευρώ) επειδή είχε δυσφημίσει μια εταιρεία διανομής φαγητού σε μαθητές σχολείων

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικαστικές επιμελητές είχαν πραγματοποιήσει ήδη έρευνες στα γραφεία του Ιδρύματος επειδή ο Ζντάνοφ παραβίασε την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κατεβάσει από την ιστοσελίδα μια ταινία που είχε ως θέμα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Ντμίτρι Μενβέντεφ, επιβάλλοντας του χρηματικό πρόστιμο 100.000 ρουβλίων (1.088 ευρώ).

Οι επικριτές του Κρεμλίνου θεωρούν ότι οι αγωγές αυτές όπως και οι κατά σειρά έρευνας στα γραφεία του Ιδρύματος Μάχης κατά της Διαφθοράς συνιστούν μέρος μια συντονισμένης εκστρατείας να περιορισθεί η δράση τους.


Πηγή: timesnews.gr