Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 511 την προηγουμένη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 35.703.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε στους 529 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, με τον δείκτη θνητότητας να υποχωρεί στο 1,48%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος επί 26 ημέρες, εκ των οποίων ξεπέρασε τα πεντακόσια τις πέντε. Παρότι οι νοτιοκορεάτικες αρχές, που μιλούν περί «τρίτου κύματος» της πανδημίας, επέβαλαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα το τελευταίο διάστημα.

Τα 260 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ και 137 στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει. Άλλα 24 εντοπίστηκαν σε ελέγχους των αρχών στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua


Πηγή: timesnews.gr