Ανησυχητικό είναι το ημερήσιο ρεκόρ των 20.582 κρουσμάτων στη Ρωσία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με τις Αρχές να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. «Η τάση είναι ανησυχητική, η πανδημία εξελίσσεται», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά και αναλύουμε την κατάσταση, και τα μέτρα θα ληφθούν συλλογικά…λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής» είπε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Τους τελευταίους μήνες, οι ρωσικές αρχές είπαν ότι δεν χρειάζονται αυστηροί περιορισμοί για να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, σημειώνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα σε επίπεδο υγιεινής και ασφάλεια είναι το κλειδί.

Το Κρεμλίνο έχει πει ότι επαρκούν τα στοχευμένα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές διότι η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον ιό σε σχέση με το αρχικό στάδιο της πανδημίας, όταν επέβαλε πανεθνικά lockdown.

Με 1.720.063 κρούσματα, η χώρα των περίπου 145 εκατ. κατοίκων έχει τον τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό περιστατικών μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 378 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 29.654.


Πηγή: timesnews.gr