Η Βρετανία αναζητά ένα κρούσμα που έχει μολυνθεί από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Covid-19 να εμφανιστεί, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά το θετικό του τεστ. Το… μυστηριώδες κρούσμα δεν έχει δώσει σωστά στοιχεία επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν και να ειδοποιηθούν οι επαφές του.

Έως και έξι κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας, καταγράφηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανέφεραν οι Άγγλοι αξιωματούχοι υγείας την Κυριακή. Τρία κρούσματα δηλώθηκαν στην Αγγλία και άλλα τρία στη Σκωτία.

Ο κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα θεωρήθηκε χαμηλός, αλλά προληπτικά οι αξιωματούχοι που ερευνούσαν τις αγγλικές λοιμώξεις κινούνται γρήγορα κάνοντας τεστ προκειμένου να εντοπίσουν τις επαφές των κρουσμάτων, δήλωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας (Public Health England, PHE).

«Αν είχατε δοκιμή στις 12 ή στις 13 Φεβρουαρίου, και δεν λάβατε τα αποτελέσματά σας, επικοινωνήστε μαζί μας», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό Ναντίμ Ζαχάβ ιστο Times Radio.

Η παραλλαγή P.1 περιλαμβάνει μεταλλάξεις παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν σε μια παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, γνωστή ως B.1.351, η οποία έχει εγείρει παρόμοιες ανησυχίες.

Με πληροφορίες από το Reuters


Πηγή: timesnews.gr