Στο Πεδίον του Άρεως, παρουσία και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου η διενέργεια δειγματοληπτικών Rapid Tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται ως τις 2:30 μ.μ από Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως (είσοδος πάρκου στην συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9).

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), το επόμενο διάστημα θα διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίδεται σε εθνικό επίπεδο και δίπλα στον πολίτη. Συμβάλλουμε έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό υλοποιούμε καθημερινά δειγματοληπτικά τεστ τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού».


Πηγή: timesnews.gr