Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσης από την ΕΜΥ για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία θα ενταθούν από σήμερα το απόγευμα, ο κ. Πατούλης έδωσε  οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τα μέτρα πρόληψης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και των πολιτών.

Τις ενέργειες συντονίζει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ενώ πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτοψίες και  καθαρισμοί σε ρέματα της Αττικής.

Έμφαση σε περιοχές υψηλού κινδύνου

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επιπλέον με σχετικό έγγραφο έχουν ενημερωθεί από χθες όλοι οι δήμοι από τους οποίους ζητείται μεταξύ άλλων να απομακρύνουν φερτά υλικά από φρεάτια και αγωγούς. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Β. Κόκκαλης σε συνεργασία με όλους τους χωρικούς  Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε σαφείς εντολές να τεθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής σε πλήρη ετοιμότητα και να ενταθούν οι έλεγχοι σε ρέματα υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις. «Προτεραιότητά μας η καλύτερη προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Εντείνουμε τα προληπτικά μέτρα και καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων», δήλωσε ο κ.Πατούλης.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Η περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

–Να περιορίσουν στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις

-Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα

-Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

-Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές


Πηγή: timesnews.gr