Στην τουρκική προκλητικότητα και τον τρόπο αντιμετώπισή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η υπομονή εξαντλήθηκε, γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ευρώπη κινείται ταχύτερα και πως η κυβέρνηση αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής εκτός από καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων και πλαίσιο κυρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή θα πάρει την οικονομική ενίσχυση και θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί κυρώσεις.

Η θέση Τσίπρα για τα 12 ν.μ.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για επέκταση στα 12 μίλια, τον κάλεσε να επιδείξει σοβαρότητα, κάνοντας λόγο για ένα πιο σύνθετο πλέγμα που αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

«Κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12 ν.μ. και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλ. την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία» δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Μιλώντας, δε, για το περιστατικό με το αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, υπογράμμισε ότι πρόκειται για άλλη μία πρόκληση και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.


Πηγή: timesnews.gr