Ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο κατά 387 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) η οποία παράλληλα κατέγραψε αύξηση θανάτων τον Σεπτέμβριο κατά 28,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην Ρωσία καταγράφηκαν 170.717 θάνατοι τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 28,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat)

Στους θανάτους αυτούς περιλαμβάνονται επίσημα και οι 9.798 θάνατοι που σχετίζονται με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Από τους θανάτους αυτούς, για τις 5.199 περιπτώσεις, ο κορονοϊός ήταν η βασική αιτία θανάτου, σύμφωνα με την Rostat.

Παράλληλα η Rostat κατέγραψε για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους αύξηση των γεννήσεων τον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς γεννήθηκαν 130.400 παιδιά, που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως του 7,5% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, TASS


Πηγή: timesnews.gr