Κριτική τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ από την βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα κατά την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «δεύτερη ευκαιρία» ανέφερε πως θα ήταν καλύτερα να είχε τον τίτλο «χαριστική βολή στους οφειλέτες» και «εάν υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία, αυτή είναι για τις τράπεζες». Τόνισε όμως, ότι «πρόσφορα για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν πολλά από τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει» όπως άλλωστε «και πέρα από τη νομοθέτηση θα ήταν εύλογη η δυσπιστία για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική επιλογή με πάρα πολλές αφορμές».

Θα αρκούσε, είπε η κυρία Σοφία Σακοράφα « μια μόνο φωτογραφία από τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω πανδημίας. Θα αρκούσε μόνο οι κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ . Θα αρκούσε μόνο η παράθεση των στοιχείων για τον τρόπο που άνοιξε το καλοκαίρι ο Τουρισμός ή η αντι-περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης»

Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 , επέκρινε όμως την κυβέρνηση, σχετικά με τους φυγόποινους της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως « τροποποιεί στην πράξη κρίσιμες ποινικές διατάξεις καθώς η σύλληψη και φυλάκιση των ναζιστών που καταδικάστηκαν για τα εγκλήματά τους είναι πλέον δυνατή με την ατομική θέληση του καταδικασθέντος. Αυτοί στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη μόνο οικιοθελώς θα εκτίσουν τις ποινές τους. Και μόνο όσοι προσέλθουν από μόνοι τους, φυλακίζονται»

Η κυρία Σοφία Σακοράφα, όμως παράλληλα επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασυνέπεια», υποστηρίζοντας πως «εσείς που σήμερα διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση δεν αφήσατε πίσω σας καμία ασπίδα, κανένα ανάχωμα για να αντιμετωπιστεί η σημερινή επίθεση της κυβέρνηση».

Ανέφερε πως το παρόν νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έγινε η αιτία να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα «δεν ανατρέπει κανένα νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, απλά συνεχίζει όσα είχατε ουσιαστικά προετοιμάσει». Υπογράμμισε ότι «η πώληση των κόκκινων δανείων και το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ φέρνουν την υπογραφή του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η θέσπιση του ιδιώνυμου για το αδίκημα της διατάραξης πλειστηριασμών έχει την υπογραφή του κ. Σταύρου Κοντονή. Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους έφερε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος » όπως και «το σημερινό τοπίο στα μέσα μαζικής επικοινωνίας , που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή κ. Νίκου Παππά».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, επέκρινε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αστυνομοκρατία και την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΑΤ λέγοντας ότι το 2015, όταν ανακοινώναμε με τον κ. Τσίπρα το προεκλογικό μας πρόγραμμα στην Αθηναΐδα , εγώ η ίδια εκφώνησα ότι θα καταργήσουμε τα ΜΑΤ , ποια τρόικα ή Θεσμοί σας πίεσαν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταργηθούν. Επομένως σήμερα δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για τον εκφασισμό στην λειτουργία της Αστυνομίας». Και αναρωτήθηκε «γιατί μέχρι σήμερα, που συμβαίνουν όλα αυτά δεν έχουμε ακούσει ούτε μια δημόσια δήλωση από τον κ. Νίκο Τόσκα ή την κυρία Όλγα Γεροβασίλη για την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο υπουργείο; Για τα ΜΑΤ, για την ΑΥΡΑ, για τα χημικά αγορασμένα από τον «φίλο» Μπίμπι Νετανιάχου».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr