«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός “πολιτισμός” που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεα Δημοκρατία.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην αποκάλυψη των Παραπολιτικών σχετικά με το απίστευτο σχόλιο του Ξυδάκη για τους Νεοδημοκράτες.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή secret με τον Π. Τζένο, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου “Στο Κόκκινο” Ν. Ξυδάκης, σε πρόσφατη εκδήλωση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει “κωλοδεξιούς της ΕΡΕ” τους σημερινούς Νεοδημοκράτες.

Ακούστε το ηχητικό

ΝΔ: Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας

«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός «πολιτισμός» που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ήδη η δήλωση του πυροδότησε και άλλες αντιδράσεις. “Ανιστόρητη και απαράδεκτη” την χαρακτήρισε ο Σ. Πέτσας….

Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε πως αφορμη για να επιδοθεί σε ρεσιτάλ υβρεων και μισαλλοδοξίας ο κ. Ξυδάκης ήταν επειδή ηθελε να καταδείξει πως η ιστορική παράταξη της Ν.Δ δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα ισότητας και ελευθεριών.

Κάτι, που επίσης ειναι αναληθές, διότι ακόμη και την εποχή της ΕΡΕ η “δεξιά” υπήρξε πρωτοπόρος, εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε τιποτα τα ονόματα Ελένη Σκούρα και Λινα Τσαλδάρη. Η δεξια ηταν αυτη που τη δεκαετία του 50 έδωσε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέσθαι στις γυναίκες. Η Ε. Σκούρα ηταν η πρώτη γυναίακα βουλευτής και η Λ. Τσαλδάρη η πρώτη γυναίκα Υπουργός στην κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή…


Πηγή: timesnews.gr