Η Αυστραλία θα καλωσορίσει την αποκατάσταση της συμμετοχής των ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, που εξήγγειλε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος δέχεται πιέσεις για την ενίσχυση των προσπαθειών μείωσης των εκπομπών άνθρακα από την Αυστραλία.

«Θα καλωσορίσουμε την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, όπου και πάντοτε βρισκόμασταν» δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους, τονίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η επιστροφή των ΗΠΑ και σε άλλους παγκόσμιους οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), θα είναι επίσης, ευπρόσδεκτη.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο Μπάιντεν υποσχέθηκε την επιστροφή των ΗΠΑ στο πλαίσιο της αναφερόμενης συμφωνίας, αλλά και τη δέσμευση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές βλαβερών αερίων από το 2050.

Παρά το γεγονός ότι οι πολιτειακές, αλλά και οι περιφερειακές κυβερνήσεις στην Αυστραλία έχουν υιοθετήσει τον ίδιο στόχο από το 2050 για καθαρές μηδενικές εκπομπές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση Μόρισον δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αποδοχή του αναφερόμενου κλιματολογικού στόχου.

Η Αυστραλία είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας ορυκτών καυσίμων, κυρίως άνθρακα.


Πηγή: timesnews.gr