Τα λύκεια στη Σουηδία θα μπορούν να κάνουν περισσότερα μαθήματα μέσω διαδικτύου από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της πανδημίας, αν και κάλεσε τα σχολεία να παραμείνουν όσο το δυνατόν ανοικτά καθώς παρέχουν «ζωτικής σημασίας κοινωνική υπηρεσία».

Η Σουηδία ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που υιοθετεί λόγω Covid-19, κάνοντας κυρίως συστάσεις στους πολίτες και χωρίς να επιβάλει ευρείες απαγορεύσεις, ενώ έχει κρατήσει τα περισσότερα σχολεία ανοικτά. Την άνοιξη όμως, κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια είχαν στραφεί στην τηλεκπαίδευση.

Αυστηρότεροι κανόνες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Σουηδίας να υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ ενέτεινε τις εκκλήσεις της προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές.

Η σουηδική κυβέρνηση επεσήμανε ότι θα δώσει στα λύκεια περισσότερη ευελιξία να καθορίζουν μόνα τους κατά πόσο θα καταφεύγουν στην τηλεκπαίδευση.

«Η αλλαγή σημαίνει ότι τα λύκεια μπορούν να στραφούν εν μέρει στην τηλεκπαίδευση εφόσον είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους των σχολείων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Έκστρομ.

Ωστόσο η υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά όσο αυτό είναι δυνατό.

«Γνωρίζουμε από την άνοιξη ότι πολλοί μαθητές δυσκολεύτηκαν να έχουν κίνητρο στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους μαθητές που χρειάζονται περισσότερο το σχολείο: αυτούς με ειδικές ανάγκες και όσους κινδυνεύουν ή ζουν στη φτώχεια», τόνισε.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.


Πηγή: timesnews.gr