Ξεκινούν οι εμβολιασμοί, κατά της Covid-19 την Δευτέρα (15 Φεβρουαρίου) στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο έχει ενταχθεί από την αρχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του υπουργείου emvolio.gov.gr, όσοι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους στο φαρμακείο που τους εξυπηρετεί.

Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες στο Κέντρο Υγείας, το οποίο θα διαθέτει έξι γραμμές εμβολιασμού, αλλά προσωρινά θα λειτουργήσουν οι δύο και έχει προβλεφθεί ιατρικός χώρος σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Το προσωπικό έχει εξειδικευτεί στη διαδικασία του εμβολιασμού από τα ειδικά κέντρα εκπαίδευσης του Υπουργείου Υγείας. Ο Δήμος στέκεται δίπλα στο προσωπικό του Κ.Υ. και στις ανάγκες του και ζητά την περαιτέρω στελέχωση για να μπορούν σύντομα να λειτουργήσουν και οι έξι γραμμές.

“Πρέπει όλοι να σταθούμε κοντά στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, που για να ανταποκριθεί στη νέα αυτή υπηρεσία, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για όλους εμάς”, δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Τέλος σημειώνεται ότι παράλληλα με τη νέα και αναγκαία δραστηριότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων θα συνεχίζει να παρέχει και όλες τις άλλες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που παρείχε, καθώς και αυτές ως κέντρο αναφοράς για το κορονοϊό που έχει οριστεί από την αρχή της πανδημίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr