Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συναγερμός στο γηροκομείο των Ιωαννίνων – Και οι 56 ηλικιωμένοι θετικοί στον...

Συναγερμός στο γηροκομείο των Ιωαννίνων – Και οι 56 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊό

317
0

Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού γηροκομείου στα Γιάννινα. Κραυγή απόγνωσης για τους δεκάδες ηλικιωμένους που παραμένουν χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το Epiruspost επικοινώνησε μαζί του και μεταφέρει την έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο.

Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός τα πράγματα έχουν πολύ δύσκολα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Από το σύνολο των ηλικιωμένων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 21. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: epiruspost.gr


Πηγή: timesnews.gr