Τι κι αν οι δικηγόροι του απέσυραν την προσφυγή τους στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ αρνείται να καταθέσει τα όπλα και κάλεσε τους ρεπουμπλικανούς ηγέτες της πολιτείας στον Λευκό Οίκο, σε άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια να μην καταμετρηθεί η εκλογική νίκη του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν.

Ήδη από την Τρίτη έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του να παρέμβει στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων αυτή τη φορά, κάνοντας τώρα κάτι πρωτόγνωρο.

Κάλεσε λοιπόν τους πολιτειακούς νομοθέτες του κόμματός του στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν πώς θα σταματήσουν την πρόθεση της πολιτείας να ανακηρύξει νικητή τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.

Για τον Τραμπ και το επιτελείο του, το Μίσιγκαν έχει κριθεί ως η καλύτερη επιλογή της εκστρατείας σπίλωσης των εκλογών. Η συνάντηση αναμένεται για σήμερα, ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις της Δευτέρας, όταν το Μίσιγκαν αναμένεται να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

Το επιτελείο του τηλεφωνεί σε μέλη του κόμματος και σε άλλες πολιτείες, θέλοντας να επεκτείνει τον πόλεμο κατά της βούλησης του αμερικανικού λαού.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η νομική του ομάδα κινείται σε θολά νερά. Πιστεύουν δηλαδή πως αν τα αποτελέσματα δεν επικυρωθούν, οι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσαν να παρέμβουν και να τοποθετήσουν δικούς τους εκλέκτορες στις πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν, ώστε να υποστηρίξουν τον Τραμπ στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στις 14 Δεκεμβρίου.

«Εξαιρετικά αμφίβολη νομική κίνηση» χαρακτηρίζει η εφημερίδα τη νέα στρατηγική του Τραμπ και της ομάδας του.

Μια στρατηγική που αναμένεται να αποτύχει, κατά τους «Times» πάντα, καθώς πολλοί συνεργάτες του καταθέτουν τα όπλα, όσο τα νομικά τερτίπια του Τραμπ χάνουν μονίμως στα δικαστήρια πολιτειών όπως η Τζόρτζια και η Αριζόνα.


Πηγή: timesnews.gr