Χαμός έγινε στη βουλή της Ταϊβάν, όπου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν… εντόσθια γουρουνιού, για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη αλλαγή νομοθεσίας που θα επιτρέπει την εισαγωγή χοιρινού και βόειου κρέατος από τις ΗΠΑ στην χώρα.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευτικού κόμματος Kuomintang πέταξαν στη βουλή της Ταϊβάν ολόκληρα κιλά από εντόσθια γουρουνιού στην αίθουσα την Παρασκευή, ενώ άλλοι έκαναν θόρυβο με κόρνες. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, κάποιοι… πιάστηκαν στα χέρια.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για να καθυστερήσει η ομιλία του πρωθυπουργού Σου Τσενγκ Τσανγκ, κατά την οποία θα ανακοίνωνε την αλλαγή στη νομοθεσία για τις εισαγωγές κρέατος.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησαν να σταματήσουν τους διαδηλωτές και προκλήθηκε ένταση στο χώρο του κοινοβουλίου. 

Τι έχει συμβεί

Η αλλαγή στη νομοθεσία που παύει την απαγόρευση στις εισαγωγές προϊόντων κρέατος από τις ΗΠΑ λήφθηκε από ορισμένους ως ένα βήμα προς μια διμερή εμπορική συμφωνία της Ταϊβάν με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν τελικά ο πρωθυπουργός κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την ομιλία του, σχολίασε την προσέγγιση των δύο χωρών σημειώνοντας πως «Οι ΗΠΑ είναι η πιο ισχυρή και υποστηρικτική από τους φίλους της Ταϊβάν».

Νωρίτερα αυτό το μήνα προκλήθηκαν διαδηλώσεις στη χώρα, καθώς η απελευθέρωση των εισαγωγών προκάλεσε ανησυχία για χοιρινά από την Αμερική ρακτοπαμίνη, ουσία απαγορευμένη στις χοιροτροφές στην Ευρώπη, αλλά που ορισμένοι Αμερικανοί εκτροφείς  χρησιμοποιούν.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: timesnews.gr