Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε απάντησή της στην πρόσκληση του ΜέΡΑ25 για «κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας» αναφέρει ότι «η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν – ως πρόσχημα – τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική “οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία» προσθέτει το κείμενο της απάντησης του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και “αθωώνουν” δυνάμεις που – κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό – κι όχι μόνο – πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής.».


Πηγή: timesnews.gr