Διχαστική τοποθέτηση χαρακτήρισε την ομιλία Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις ανέβηκε στο βήμα, της βουλής για να τοποθετηθεί επί του του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ.

Πολιτεύεστε με fake news, όπως ο Τραμπ, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα τα «ζήλευε ο Όργουελ. Θα είχε φτιάξει το 2021, μετά το 1984».

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως όλα όσα ενοχλούν την κυβέρνηση «είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Όσα όμως δεν σας ενοχλούν, εσάς και τους φίλους, τα παρακάμπτετε. Γι αυτό δεν δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους εργασιακούς χώρους. Για να μην πλήξετε συμφέροντα. Δεν σας αφορά να κολλάει ο ιός στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Δεν έχετε τσίπα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποίησε ειρωνικές εκφράσεις, που είχαν στόχο τον πρωθυπουργό: «Υποκύπτετε στο παράπτωμα μη τήρησης μέτρων για δεύτερη φορά. Χθες δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι. Ξέρετε τι είναι 45 λεπτά με ελικόπτερο και με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο. Πολύ κουραστικό. Ενδεχομένως το Σάββατο να ακυρώσατε και το παιχνίδι τένις ή το mountain biking που είχατε κανονίσει. Αλλά μια συγγνώμη δεν μας είπατε. Δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα γι’ αυτά που κάνετε».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, για «λαθροχειρία» στην αντιμετώπιση των αγώνων της νεολαίας Λαμπράκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές, στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε «αλήτες με πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν».

Ειδική αναφορά έκανε,  και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και «στην προκλητική παραβίαση των μέτρων από εσάς τους ίδιους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτή η βαθιά υποκρισία αλλά και η υστεροβουλία διακρίνει και τη πολιτική σας για τα πανεπιστήμια… Δεν κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε και στην υγεία».

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διευρύνει την πελατεία των κολεγίων και όχι η επίλυση του προβλήματος της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια. «Βασική σας επιλογή είναι να υποβαθμίσετε τα δημόσια πανεπιστήμια», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας: «εκμεταλλεύεστε την πανδημία και τους περιορισμούς για να εξυπηρετήσετε συμβόλαια και συμφέροντα».

«Αποκλείεται τους νέους από τα Πανεπιστήμια για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων» είπε, και τόνισε ότι η κυβέρνηση σε χρονιά πανδημίας αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, μειώνει τους εισακτέους και τη χρηματοδότηση. «Δεν είναι τρελοί όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο σας. Δεν είναι τρελοί οι πρύτανεις, δεν είναι αλήτες οι φοιτητές που αντιδρούν», είπε.


Πηγή: timesnews.gr