Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Βόλος: Νέα rapid tests δείχνουν μείωση της διασποράς στην πόλη

Βόλος: Νέα rapid tests δείχνουν μείωση της διασποράς στην πόλη

385
0

Αισιόδοξα αλλά χωρίς εφησυχασμό είναι τα νέα μηνύματα που προκύπτουν στον Βόλο, όσον αφορά την διασπορά του covid-19 στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της διενέργειας νέων rapid tests, που διενεργήθηκαν δωρεάν από τον Δήμο Βόλου προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διενεργήθηκαν σήμερα συνολικά 273 tests από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά.

Στο συνεργείο δειγματοληψίας στο κέντρο του Βόλου, πίσω από το δημαρχείο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά , ενώ από άλλο συνεργείο στην Νέα Ιωνία έγιναν 75 tests στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4, γεγονός που δίδει αισιοδοξία ότι μειώνεται σταδιακά η διασπορά στον πληθυσμό.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το Δημαρχείο στην πλατεία Ρήγα Φερραίου και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στην διασταύρωση των οδών Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της κ. Κων. Γουργουλιάνη.

Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.


Πηγή: timesnews.gr