Οι εμπορικές συνομιλίες για το Brexit εξακολουθούν να παραμένουν στάσιμες και να προσκρούουν στην αλιεία, στους κανόνες διακυβέρνησης και στην επίλυση διαφορών, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά πάρα πολλά, τόνισε σήμερα Τρίτη, ο Μάικλ Γκόουβ συντονιστής για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε.

Οι διαπραγματευτές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία για να αποφύγουν ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit, όταν η Βρετανία τελικά αποχωρήσει από την Ε.Ε. σε τέσσερις εβδομάδες.

«Η Ε.Ε. εξακολουθεί να θέλει να έχει το μερίδιο του λέοντος στην αλιεία στα ύδατά μας -κάτι που δεν είναι δίκαιο δεδομένου ότι αποχωρούμε από αυτή», δήλωσε ο Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ στον Sky.

«Επιμένει να παραμείνουμε σε μια σχέση με τον τρόπο που θέλει εκείνη», συμπλήρωσε. «Η Ε.Ε. επιφυλάσσει αυτή τη στιγμή το δικαίωμα εάν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία όχι να καταργήσει τα πάντα, αλλά να επιβάλει ορισμένους πραγματικά ποινικούς και σκληρούς περιορισμούς σε εμάς και δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι δίκαιο».

Μια εμπορική συμφωνία όχι μόνο θα διαφυλάξει το εμπόριο, αλλά και θα ενισχύσει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, αν και κάποια διαταραχή είναι σχεδόν σίγουρη στα πιο πολυσύχναστα συνοριακά σημεία.

Πηγή: Reuters


Πηγή: timesnews.gr