Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξέσπασμα Μόσιαλου: Αρκετά με την τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου για τον...

Ξέσπασμα Μόσιαλου: Αρκετά με την τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου για τον κορωνοϊό

293
0

«Φρένο» στην τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου σχετικά με την πανδημία ζητά να μπει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στην κούραση των περιορισμών λόγω του ιού, στα αποτελεσματικά εμβόλια, των οποίων τις θετικές επιπτώσεις θα δούμε σύντομα, ενώ επισημαίνει πως πρέπει να σταματήσει η τρομολαγνεία και η καλλιέργεια του φόβου. Αντ΄αυτού αναφέρει ότι αυτό που χρειάζεται είναι «η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις».

Η ανάρτησή του: «Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θελουμε άλλους περιορισμούς. Να θελουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών.

Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».


Πηγή: timesnews.gr