Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ξεκαθάρισε πως με τα ως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, «δεν τίθεται ζήτημα νέου lockdown».

«Μια νέα καραντίνα θα ήταν έσχατη λύση. Εάν είμαστε αναγκασμένοι, δεν θα δίσταζαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο στόχος δεν είναι να καθυστερήσουμε αυτήν την ημερομηνία, αλλά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την αποφύγουμε. Πρέπει να κρατήσουμε, να δράσουμε μαζί », προειδοποίησε.

Ωστόσο ο κ. Καστέξ τόνισε πως ακόμα «δεν είναι ώρα για την άρση των μέτρων. Καταλαβαίνω πλήρως την απογοήτευση και την ανυπομονησία. Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αρκεί ένας μικρός αριθμός να σπάσει τους κανόνες για να διασπαρεί ο ιός, μερικές φορές προκαλώντας ανεπανόρθωτες συνέπειες».

Προσέθεσε πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το βασικό κριτήριο λήψης αποφάσεων, ακόμη και αν εκείνες φαίνονται αντιδημοφιλείς στους πολίτες.

«Οι εντάσεις για τα εμβόλια αντιμετωπίζονται με σταθερότητα»

Στο θέμα των «εντάσεων στην παραγωγή, αυτές αντιμετωπίζονται από τις ευρωπαϊκές και τις γαλλικές ομάδες με τη μεγαλύτερη σταθερότητα».

«Συνεργαζόμαστε στενά με εργαστήρια και κατασκευαστές για να τους βοηθήσουμε να κλιμακώσουν την παραγωγή τους, παρακολουθούμε και ελέγχουμε εργοστάσια, παρακολουθούμε δόσεις που εξάγονται εκτός ΕΕ και διασφαλίζουμε ότι τηρούνται οι συμβάσεις. Και ότι οι δόσεις που δεν μπορούν να παραδοθούν από ευρωπαϊκά εργοστάσια παραδίδονται μέσω άλλων τόπων παραγωγής », εξηγεί ο η υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να παράγει τέσσερα εμβόλια: Moderna από τον Μάρτιο, της BioNTech από τον Απρίλιο, Curevac εάν λάβει άδεια από τον Μάιο και της Sanofi από τον Ιούνιο», ενημέρωσε η υπουργός.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις της Βραζιλίας και της Ν. Αφρικής

«Οι παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο», προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

«Οι παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο» από την αγγλική παραλλαγή, πιο μεταδοτική μεν αλλά όχι πιο θανατηφόρα», σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Καταγράφηκαν τέσσερις περιπτώσεις της βραζιλιάνικης παραλλαγής, ειδικά στο διαμέρισμα Βαρ της Προβηγκίας, όπως ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν.

Mε πληροφορίες από τη Le Figaro


Πηγή: timesnews.gr