Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Αυστρία 3.515 νέες μολύνσεις κορωνοϊού και 42 νέοι θάνατοι, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στη χώρα να ανέρχεται σε 508.096 και το σύνολο των θανάτων από κορωνοϊό σε 9.024.

Συνολικά έχουν αποθεραπευθεί 468.275 άνθρωποι, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 30.797, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 1.834 άνθρωποι και από αυτούς οι 397 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την προηγούμενη ημέρα διενεργήθηκαν 65.834 διαγνωστικά τεστ – με τον μέσο ημερήσιο όρο να ανέρχεται σε πάνω από 60.000 — ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.189.103 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αυστρία, με πληθυσμό 8,93 εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η επίπτωση επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 216,7.

Στο μεταξύ, προειδοποιήσεις για κίνδυνο κατάρρευσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία, με το κρίσιμο σημείο να τοποθετείται σε δύο ή τρεις εβδομάδες, απευθύνει η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, η οποία είναι διακεκριμένη επιδημιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.

Σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, η ίδια υπενθύμισε ότι προειδοποιούσε πάντα για πρόωρα ανοίγματα σε διάφορους τομείς από την πλευρά της κυβέρνησης και τώρα προέκυψε αυτή η κατάσταση, για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πρασίνων.

Κατά την άποψη της Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και με μία μείωση των κοινωνικών επαφών πρέπει να μειωθεί η συχνότητα μόλυνσης, “κάτι που μπορεί να γίνει με μετριοπαθή μέτρα, όπως, με τον ενισχυμένο εντοπισμό επαφών, με περισσότερη τηλεργασία από το σπίτι και φυσικά με την άρση αποφάσεων για την πρόωρη χαλάρωση των μέτρων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr