Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες παρακολουθούν στενά το θέμα της συμμετοχής ξένων μαχητών στις εχθροπραξίες που διεξάγονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι αντίστοιχων υπηρεσιών, παρακολουθούν στενά το ζήτημα αυτό. Μας ανησυχεί, το έχουμε δηλώσει και δημοσίως. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι παρακολουθούμε πολύ ενεργά το θέμα. Για μας αυτό είναι πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα, διευκρίνισε ότι η Ρωσία θέτει το θέμα αυτό της παρουσίας ξένων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και δια της διπλωματικής οδού, ενώ διαβεβαίωσε την κοινή γνώμη ότι δραστηριοποιείται στο θέμα αυτό, επειδή «το πρόβλημα αυτό δεν είναι θεωρητικό για τη Ρωσία αλλά συγκεκριμένο» και η χώρα αντιλαμβάνεται άριστα τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εκφράζει δημοσίως τις ανησυχίες της για την παρουσία των ξένων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να υπογραμμίσει επιπροσθέτως τη σημασία του ζητήματος αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr