Το «σκούρο κόκκινο» φανάρι που εισήγαγε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Βαυαρίας για τις περιοχές όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ενεργοποιήθηκε ήδη για την περιοχή του Πασάου, όπου εφαρμόζονται πλέον αυστηρά μέτρα περιορισμού της κοινωνικής και επαγγελματικής δραστηριότητας των πολιτών.

Στο μεταξύ στο Μόναχο καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο αριθμός – ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται όταν ενεργοποιηθεί ο ανώτατος βαθμός συναγερμού είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τις 22:00 έως τις 05:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας από την ίδια ώρα, ίσως και νωρίτερα και ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε δημόσια εκδήλωση σε 50.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», ο επίμαχος δείκτης έφτασε σήμερα στο 103,3 για το Πασάου, ενώ για το Μόναχο βρίσκεται στο 82,4.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ τόνισε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί και ζήτησε από τους πολίτες προσοχή και περίσκεψη και υπομονή τουλάχιστον δύο εβδομάδων, μέχρις ότου τα περιοριστικά μέτρα φέρουν αποτελέσματα.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο κίνδυνος για δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα αποκατάστασης είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr