Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σχολίασε ειρωνικά στο Twitter τις αμερικανικές εκλογές κάνοντας λόγο για «θέαμα».

«Τι θέαμα! Ο ένας λέει ότι είναι οι πιο νοθευμένες εκλογές στην Ιστορία των ΗΠΑ. Ποιος το λέει; Ο εν ενεργεία πρόεδρος. Ο αντίπαλός του καταγγέλλει ότι ο Τραμπ σκοπεύει να χειραγωγήσει τις εκλογές! Αυτές είναι οι αμερικανικές εκλογές και η αμερικανική δημοκρατία», έγραψε ο Χαμενεΐ.

Εχθροί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία και οι ΗΠΑ, φάνηκε να βρίσκονται δύο φορές στα πρόθυρα πολέμου από τον Ιούνιο του 2019.

Με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών στο Ιράν οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την επιβολή μάλλον συμβολικών κυρώσεων εναντίον πέντε Ιρανών αξιωματούχων, μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών υποψηφίων.

Εξάλλου περίπου 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι έστειλε μέιλ «με στόχο να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους, να υποκινήσει κοινωνικές ταραχές και να βλάψει τον πρόεδρο Τραμπ», κάτι που το Ιράν είχε απορρίψει ως «αβάσιμους ισχυρισμούς (…) προκειμένου να δικαιολογηθεί το αντιδημοκρατικό σενάριο που έχουν ήδη προετοιμάσει».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-, AFP


Πηγή: timesnews.gr