Ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, πυροδοτήθηκε μετά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη συζήτηση, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε εκτός από τις αμιγώς οικονομικές, και προσωπικές αιχμές εναντίον του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον κ. Σταϊκούρα για «συστηματική κακοποίηση των στοιχείων» λέγοντας πως κάτι παρόμοιο «δεν θυμάμαι όσα χρόνια είμαι στην Βουλή να είχε κάνει ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε ο Γκίκας Χαρδούβελης». Ρώτησε τον υπουργό πότε θα θεωρεί ότι θα είναι  επιτυχημένος, «όταν η χώρα μας θα είναι 27η, 26η, 25η στην κατάταξη της ΕΕ; Πού βάζετε τον πήχυ;». «Εσείς», είπε, «κακοποιείτε τα στοιχεία για να δείξετε ότι τα πάτε καλά» και, γυρίζοντας την συζήτηση στο πιο προσωπικό, πρόσθεσε «δεν ξέρω εάν έχετε κακοποιήσει περισσότερο τη θέση του υπουργού Οικονομικών ή αυτή του καθηγητή», «εγώ», πρόσθεσε, «δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω στο πανεπιστήμιο και οι φοιτητές μου να μου πουν για αυτά που εσείς μας λέτε»..

Απάντηση από Σπήλιο Λιβανό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός απάντησε στον κ. Τσακαλώτο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία όπου προσπαθεί να βρεί μια ισορροπία ανάμεσα στις υγειονομικές ανάγκες της χώρας και τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Κάλεσε παράλληλά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να επιδεικνύει προσωπικό μένος προς τον υπουργό Οικονομικών γιατί δείχνει πως ερεθίζεται από την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα σε αυτήν τη θέση.

Σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών απαντάει με επιχειρήματα και καταθέτει ολοκληρωμένες μελέτες και εκθέσεις και όχι αποσπασματικά πινακάκια. Ζήτησε δε, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην προσπαθεί επειδή αισθάνεται πως χάνει τη μάχη των επιχειρημάτων να κερδοσκοπήσει με εντάσεις και εντυπώσεις. Μάλιστα τον προσκάλεσε εάν θέλει, τις επόμενες τέσσερις ημέρες, επειδή είναι φιλο-μαρξιστής να διεξαχθεί και μια πάλη ιδεών αλλά να πει και πού εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές γιατί «όταν ήσασταν στην κυβέρνηση διαλύσατε τα πάντα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε πως δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ή να πει ότι είναι ορθά όλα αυτά τα στοιχεία που νωρίτερα κατέθεσε στην παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών. Ανέφερε πως θα ήταν καλύτερα όλα αυτά να είχαν κατατεθεί νωρίτερα, θα μπορούσαν όλα αυτά να τα είχαν επικαλεσθεί οι εισηγητές βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή ή στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια. Και του καταλόγισε ότι τα κατέθεσε ο ίδιος για λόγους εντυπωσιασμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης ανέφερε στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι οξύμωρο να μιλάει για μείωση της ανεργίας καθώς αυτό που ζούμε είναι ακριβώς το αντίθετο, άσχετα αν δεν το δείχνουν οι «λίστες Πέτσα».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr