Αυξήθηκε στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτοκτονιών κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κυρίως μεταξύ των γυναικών και των παιδιών.

Η αύξηση σημειώνεται παρά το γεγονός ότι μειώθηκε στο πρώτο κύμα, όταν η κυβέρνηση προσέφερε γενναιόδωρα επιδόματα στους ανθρώπους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας μια δραματική αντιστροφή της μείωσης κατά 14% που είχε καταγραφεί την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου. Αυτό έδειξε η έρευνα του πανεπιστημίου Hong Kong University of Science and Technology και του ινστιτούτου Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

«Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε ομαλές οικονομικές συνθήκες, η πανδημία αυτή επηρεάζει δυσανάλογα την ψυχολογική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των γυναικών [ιδιαίτερα των συζύγων]» ανέφερε η έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό Nature Human Behaviour και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Στην Ιαπωνία οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι 4.370.


Πηγή: timesnews.gr