Η Ινδία θα επιστρατεύσει γιατρούς από άλλες περιοχές, θα διπλασιάσει την ποσότητα των τεστ που θα διεξάγει και θα διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα φορούν μάσκες, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται ραγδαίως στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

«Ο υπουργός επίσης διευκρίνισε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων και η διαθεσιμότητα άλλων ιατρικών υποδομών θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ενώ η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία ήταν κάτω από τα 50.000 για 8 συναπτές ημέρες, περίπου το ήμισυ της κορύφωσής τους, η πολιτεία του Δελχί κατέγραψε περισσότερα από 7.000 κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες 5 ημέρες, επίπεδο ρεκόρ.

«Το Δελχί έχει σημειώσει τεράστια αύξηση στα καθημερινά ενεργά κρούσματα και είναι πιθανό να επιδεινωθούν τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας της Ινδίας Χαρς Βαρντχάν.

Η Ινδία θα ενεργοποιήσει επίσης συνταξιούχους γιατρούς, θα διεξάγει έρευνες από πόρτα σε πόρτα και θα χρησιμοποιήσει αυξημένη παρακολούθηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού στο Δελχί, τόνισε ο Βαρντχάν.

Πηγή: Reuters


Πηγή: timesnews.gr