Ο δρ. Φάουτσι καταγγέλλει πως οι δηλώσεις του που συμπεριλαμβάνονται στο σποτ, δεν έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ αλλά με τις προσπάθειες των υγειονομικών υπαλλήλων

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, προσωπικότητα ιδιαίτερα σεβαστή στις ΗΠΑ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, μετά τη χρήση δηλώσεών του σε προεκλογικό σποτ της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό. «Επί σχεδόν πέντε δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, ουδέποτε υποστήριξα δημόσια υποψήφιους», δήλωσε ο δημοφιλής διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νόσων σε ανακοίνωσή του που στάλθηκε στο δίκτυο CNN.

Αυτό το προεκλογικό βιντεοκλίπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων προβάλλει την προσωπική εμπειρία του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον ιό και περιλαμβάνει ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξης του δρ. Φάουτσι που τον κάνει να φαίνεται πως εξαίρει τη διαχείριση του Τραμπ απέναντι στην πανδημία. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα», δηλώνει στο συγκεκριμένο απόσπασμα.

«Οι δηλώσεις που μου αποδόθηκαν χωρίς την άδειά μου από την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βγήκαν εκτός του πλαισίου τους από ένα σχόλιο που έκανα πριν από μήνες και αφορούσε τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών», εξήγησε ο διακεκριμένος ανοσολόγος στην απάντησή του που έστειλε στο CNN.

Μέλος της «ομάδας κρούσης» του Λευκού Οίκου για τον κορονοιό, ο 79χρονος δρ. Φάουτσι, επιστήμονας παγκοσμίου κύρους, χρειάστηκε με κομψότητα να ορίσει όρια για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και να διορθώσει τις κατά προσέγγιση ή εσφαλμένες δηλώσεις του τελευταίου για τα μελλοντικά εμβόλια και θεραπείες κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι τόνοι ανέβηκαν μερικές φορές όπως τον Απρίλιο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναδημοσιεύσει στο Twitter μήνυμα οπαδού του που ζητούσε να απολυθεί επιτέλους ο δρ. Φάουτσι #FireFauci, προτού ο πρόεδρος διαβεβαιώσει ότι ο «Τόνι» κάνει σπουδαία δουλειά.


Πηγή: timesnews.gr