«Πριν από ένα μήνα παρουσιάσαμε στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αποδεικνύοντας ότι η υπερεκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας συμβαίνει εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του Κινήματος Αλλαγής. Τονίσαμε ότι με αυτές τις πρακτικές περιορίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση και επιφυλαχθήκαμε να επανέλθουμε με νεότερα δεδομένα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Δυστυχώς, όπως υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, για το διάστημα 8.11 – 2.12.2020, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 229 εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ, 93 του ΣΥΡΙΖΑ και 24 για το Κίνημα Αλλαγής. «Με τον μανδύα του “ειδικού” η του “σχολιαστή”, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή, εργαλειοποιώντας την ενημέρωση, φιμώνοντας την αναγκαία κριτική», αναφέρει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, τα πρόσφατα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2019 επιβεβαιώνουν την γενικότερη αίσθηση, ότι από τον Ιούλιο του 2019 μπήκε μπροστά η “γαλάζια” προπαγάνδα, εκτοξεύοντας την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας και περιορίζοντας δραστικά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του Κινήματος Αλλαγής στο 5.6%, ποσοστού αρκετά μικρότερου της εκλογικής μας δύναμης.

«Επιμένοντας στη θέση μας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, ενημερώνουμε τους πολίτες με νέο βίντεο και δημιουργούμε παρατηρητήριο δημοσιότητας, που θα μετρά και θα αξιολογεί την πολιτική πολυφωνία και θα δημοσιεύει σε τακτική βάση στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν διεκδικούμε ειδική μεταχείριση, δεν διαπραγματευόμαστε απολύτως τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αποσιώπηση και διαστρέβλωση των θέσεων μας. Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τους σχετικούς πίνακες


Πηγή: timesnews.gr