Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

Όχι απλά «καμπανάκι» αλλά κανονική καμπάνα για την κλιματική αλλαγή, έκρουσε για άλλη μία φορά ο ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών.

Ο Οργανισμός επισημαίνει την αποτυχία των πολιτικών ηγετών διεθνώς να σταματήσουν τη μετατροπή του πλανήτη σε «μια μη κατοικήσιμη κόλαση» για εκατομμύρια ανθρώπους, λόγω των φυσικών καταστροφών που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή αλλά και την εξάπλωση του covid19.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται στη σχετική έκθεση, ο αριθμός των καταστροφών που οφείλονται σε ακραία φαινόμενα σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε τις 6.681 έναντι 3.656 που ήταν τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Οι φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών κόστισαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, επηρέασαν αρνητικά την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων άλλων και προκάλεσαν οικονομικές απώλειες σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και καθώς όπως προκύπτει από την έκθεση, οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες δεν έχουν κατανοήσει τον κόσμο γύρω τους, αποδεικνύεται με τον πιο επίσημο τρόπο η τεράστια υποκρισία και της ελληνικής Κυβέρνησης που βλέπει την κλιματική αλλαγή ως ευκαιρία πρόσκαιρου κέρδους και όχι περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Η έκθεση του ΟΗΕ, δεν εξαιρεί την ελληνική Κυβέρνηση από τον καταστροφικό δρόμο τον οποίο έχει πάρει ο πλανήτης.

Εμείς ωστόσο στο Κίνημα Αλλαγής, βασισμένοι στις παραδοσιακές οικολογικές και σοσιαλιστικές αξίες του ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το τιμόνι για μία μεγάλη δημιουργική Αλλαγή, απέναντι στη δυστοπία της Κλιματικής.


Πηγή: timesnews.gr