Αρκετά κράτη του Κόλπου έχουν δει τους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων να σκαρφαλώνουν και πάλι προς τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ που καταγράφηκαν τον περασμένο χρόνο, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκάζονται να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς στα ταξίδια και τις συναθροίσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εμβολιαστικές εκστρατείες.

Το Μπαχρέιν κατέγραψε χθες 759 νέα ημερήσια κρούσματα, λίγο περισσότερα από το ρεκόρ που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο. Απαγόρευσε τις προσευχές στα τζαμιά για δύο εβδομάδες από την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA. Οι ημερήσιες μολύνσεις είχαν μειωθεί κάτω από τις 200 στα τέλη του περασμένου έτος.

Στο Κουβέιτ, τα ημερήσια περιστατικά αυξήθηκαν πάνω από τα 1.000 χθες, για πρώτη φορά από τον Μάιο αφού είχαν μειωθεί κάτω από τα 300 τον Δεκέμβριο.

Η χώρα ανέστειλε στις 7 Φεβρουαρίου την είσοδο μη υπηκόων Κουβέιτ για δύο εβδομάδες, με εξαίρεση τους συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως γονείς και παιδιά, και τους οικιακούς βοηθούς που τους συνοδεύουν. Έκλεισε επίσης τα γυμναστήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Η Σαουδική Αραβία, όπου τα ημερήσια κρούσματα έχουν αυξηθεί σε πάνω από 300 απέχουν αλλά ακόμα πολύ από τα υψηλά επίπεδα κοντά στα 4.000 περιστατικά που καταγράφηκαν πέρυσι, έχει αναστείλει επ’ αόριστον την είσοδο για ξένους πολίτες 20 χώρες με την εξαίρεση διπλωματών και εργαζομένων στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο τουριστικός κόμβος της περιοχής στον οποίο συνέρευσαν επισκέπτες κατά τον Δεκέμβριο, έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση με τα ημερήσια κρούσματα να τριπλασιάζονται σε περίπου έξι εβδομάδες, στο επίπεδο ρεκόρ των 3.977 στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι αριθμοί έχουν έκτοτε μειωθεί αλλά τα ΗΑΕ κατέγραψαν χθες 17 θανάτους που συνδέονται με τον ιό, ο υψηλότερος ημερήσιος τέτοιος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters


Πηγή: timesnews.gr