Σε δεύτερη περίοδο αναστολής λειτουργίας μπαίνουν όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης  του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η αναστολή θα έχει διάρκεια σε πρώτη φάση από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, διάστημα στο οποίο όλα τα ΚΤΕΟ θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Πανελλήνιοος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ δηλώνει πως αναμένει σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών, στην οποία θα προβλέπονται ό,τι και την περασμένη άνοιξη, δηλαδή:

Αντίστοιχη παράταση όλων των δελτίων ΚΤΕΟ όλων των κατηγοριών οχημάτων που λήγουν εντός της περιόδου αναστολής των ΚΤΕΟ.

Θα εξαιρούνται αποκλειστικά τα ΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο (κατόπιν ραντεβού) φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

Δεδομένου ότι έως σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 40.000 τεχνικοί έλεγχοι την εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που αφορούν τα μέτρα για το προσεχές διάστημα των τριών εβδομάδων προβλέπεται σε περίπου 120.000 οχήματα.


Πηγή: timesnews.gr