Το καθολικό lockdown στην Αττική ανακοινώνει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το τρίτο κύμα του φονικού ιού, το οποίο ετοιμάζεται να «σαρώσει» τη χώρα μας.

Οι λοιμωξιολόγοι της χώρας μας συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τρίτης και εισηγήθηκαν καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, στην Αττική, με την κυβέρνηση να υιοθετεί αυτή την πρόταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή ζήτησε τα μέτρα να εφαρμοστούν από αύριο, Τετάρτη, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τα διαδικαστικά, οπότε η εφαρμογή των μέτρων πάει για… μεθαύριο.

Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, από την Πέμπτη στις 06:00 η πρωτεύουσα θα επιστρέψει… 11 μήνες πίσω με κλειστά καταστήματα, κλειστά σχολεία και τις Εκκλησίες να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών.

Τα μόνα που αναμένεται να λειτουργήσουν είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας, ωστόσο θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα «delivery» και τα «take away».

Η εξειδίκευση των μέτρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Δείτε live το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Γράψτε το σχόλιό σας


Πηγή: timesnews.gr