Φουντώνει το μυστήριο για τον ανιψιό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και αυτό γιατί μια νέα αναφορά τον θέλει να βρίσκεται υπό την προστασία της αμερικανικής CIA, η οποία τον «έκλεψε» λίγες μόλις μέρες μετά τον φόνο του πατέρα του με έναν τοξικό παράγοντα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Κιμ Χαν Σολ έγινε φυγάς μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Nαμ το 2017.

Ο 25χρονος διέφυγε με τη βοήθεια των χρημάτων που του είχε αφήσει ο πατέρας του και κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια της CIA.

Σύμφωνα με τις νέες μαρτυρίες, ο Χαν Σολ ζήτησε τη βοήθεια της Free Joseon, μιας παραστρατιωτικής ομάδας «μαχητών της ελευθερίας» που έψαχνε να εκθρονίσει τη δεσποτική τυραννία της Βόρειας Κορέας.

Αυτό είπαν μέλη της ομάδας στο «New Yorker». Είπαν όμως και κάτι άλλο, πως για μερίδα του κόσμου στη Βόρεια Κορέα είναι ο Χαν Σολ είναι ο νόμιμος διάδοχος του Υπέρτατου Ηγέτη, του παππού του δηλαδή, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Νεκρό ή ζωντανό τον ήθελε ο Κιμ, όπως αποκάλυψαν οι μαχητές της ελευθερίας Free Joseon, διά στόματος του αρχηγού τους, Adrian Hong, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Hong είπε ακόμα πως «ποτέ μου δεν έχω γνωρίσει παιδί με τόσα πολλά λεφτά». Ο πατέρας του, ο αποξενωμένος ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε «κρύψει πάρα πολλά λεφτά κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Ο Χαν Σολ διέφυγε από το Μακάο με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του, όταν διαπίστωσε πως η αστυνομική συνοδεία που είχαν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τον δημόσιο φόνο του πατέρα του.

Η οικογένεια έμεινε μια ολόκληρη μέρα στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι. Δίπλα τους ήταν μέλος της Free Joseon, που διαπραγματευόταν με τουλάχιστον τρεις χώρες να του δώσουν ασυλία.

Όταν κατάφεραν να τα βρουν με την Ολλανδία, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αρνήθηκαν να τους αφήσουν να επιβιβαστούν και μερικές ώρες αργότερα δυο πράκτορες της CIA βρέθηκαν να τους συνοδεύουν.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο Χαν Σολ, η οικογένειά του και οι δύο πράκτορες επιβιβάστηκαν στην πτήση για το Άμστερνταμ, δεν αποβιβάστηκαν ωστόσο ποτέ στον προορισμό τους.

Τελευταία φορά που τον είδε κάποιος είναι σε αυτό το βίντεο που τράβηξε η Free Joseon, με τον Χαν Σολ να τους ευχαριστεί για τη βοήθεια πριν μπει στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το New Yorker, πολλαπλές πηγές επιβεβαίωσαν την εμπλοκή της CIA. «Υποθέτω ότι η Free Joseon έχασε τον Χαν Σολ από τη CIA», δήλωσε στο περιοδικό η Sue Mi Terry, πρώην πράκτορας της CIA.

Η ίδια η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει…


Πηγή: timesnews.gr