Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πελώνη: Προτεραιότητα η λειτουργία των σχολείων – Η κυβέρνηση ακολουθεί εισηγήσεις ειδικών

Πελώνη: Προτεραιότητα η λειτουργία των σχολείων – Η κυβέρνηση ακολουθεί εισηγήσεις ειδικών

465
0

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών κι αυτές ήταν το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προκατέλαβε τις εισηγήσεις αυτές, αλλά ανακοίνωσε την πρόθεσή της, που ήταν και παραμένει κατά προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων.

Μάλιστα, τόνισε ότι η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών για μία εβδομάδα υπαγορεύτηκε ακριβώς από την ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα και άρα το άνοιγμα των σχολείων.

Συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται βήμα-βήμα και ότι, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν υπάρξει κάποια επιδείνωση, προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, και η επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι προχωρούν με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εξ αρχής καταρτιστεί και ότι έως χθες το βράδυ είχαμε 10.000 εμβολιασμούς.

Ανασχηματισμός: «Πετυχημένο το κυβερνητικό έργο, έγινε ενίσχυση και φρεσκάρισμα της ομάδας»

Ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως το έργο της κυβέρνησης κρίνεται πετυχημένο στο σύνολό του κι αυτό προκύπτει και από τις απόψεις μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στις μετρήσεις κοινής γνώμης.

«Ο βασικός κορμός και τα παραγωγικά υπουργεία δεν έχουν αλλάξει. Έγινε ένα φρεσκάρισμα της ομάδας και ενίσχυση σε κάποιους τομείς του κυβερνητικού έργου», τόνισε και πρόσθεσε πως «τους πολίτες απασχολεί το έργο της κυβέρνησης κι όχι ποιος φεύγει ή ποιος μένει».

Κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές και σημαντικές προκλήσεις από την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και ότι η αναδιάταξη και ανασύνθεση ενός υπουργικού σχήματος ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

Τέλος, σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».


Πηγή: timesnews.gr