Το έργο αποκατάστασης της στέγης του αρχοντικού του μεγάλου νομικού, Νικολάου Δημητρακόπουλου, στην Καρύταινα Αρκαδίας, συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον μηχανικό Γιώργο Αδαμόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Το έργο για το οποίο είχε εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υλοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα, με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον εν λόγω σύλλογο.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου και για τις επισκευές που γίνονται στο Κάστρο της Καρύταινας, το οποίο αποτέλεσε ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όπως έγινε γνωστό, η Καρύταινα και η Μεθώνη, θα συνεργαστούν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται το 2021, για την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, με την Περιφέρεια – όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας – να προσφέρει τόσο την αιγίδα της όσο και την οικονομική της στήριξη.

Πηγή: ΕΡΤ


Πηγή: timesnews.gr