Η Ουγγαρία εισέρχεται στη δυσκολότερη περίοδο από την αρχή της πανδημίας και τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία θα δεχθούν «πρωτοφανή πίεση», προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

«Έχω μονάχα άσχημα νέα», ανέφερε ο Όρμπαν, σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες, από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία και θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των νέων μεταλλάξεων».

Σήμερα, η Ουγγαρία κατέγραψε 4.385 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.

Η ουγγρική κυβέρνηση παρέτεινε το μερικό λοκντάουν έως τις 15 Μαρτίου, έγινε νωρίτερα γνωστό από τον προσωπάρχη του Όρμπαν.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι «εξαιρετικά δύσκολες», είπε ο Γκέργκελι Γκούλιας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί, αφότου η Ουγγαρία ξεκίνησε να χορηγεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm χθες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Όρμπαν αναμένεται να κάνει το εμβόλιο της Sinopharm την επόμενη εβδομάδα.

Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 414.514 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας και 14.672 θανάτους.

Μέχρις στιγμής, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία πάντως, υπάρχει αυξανόμενη προθυμία για χορήγηση εμβολίου, με το 40% να λέει στα μέσα Φεβρουαρίου ότι σχεδιάζει να εμβολιαστεί και το 26% λέγοντας ότι ενδέχεται να το κάνει.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά από την 1η Νοεμβρίου, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, με εξαίρεση τις υπηρεσίες takeaway. Επιπλέον, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 ώρα Ελλάδας και όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται.


Πηγή: timesnews.gr